x

Vertikaaliviljely

 

Vertikaaliviljely on energiatehokas menetelmä korkealaatuiseen kasvintuotantoon sisätiloissa yhdessä Novarbo Heat Reuse™ -järjestelmän kanssa. Resurssienkäytön tehokkuus paranee merkittävästi suljetussa tilassa, kun energia, vesi ja hiilidioksidi kiertävät järjestelmässä. 

Hyödynnämme vertikaaliviljelyssä lämmön talteenottoa, kasvien haihduttaman veden uudelleenkäyttöä ja kasvuympäristön automaattista ohjausta

Novarbo kerrosviljelykonseptin avulla voidaan vastata monenlaisiin haasteisiin, ja optimoida tuotanto aina asiakkaan tarve ja ympäristö huomioon ottaen. Oletpa sitten perustamassa uutta toimintaa tai laajentamassa olemassa olevaa tuotantoa, ratkaisumme avulla menestyt. Tarjoamme kokonaisratkaisun avaimet käteen -periaatteella, joka sisältää suunnittelun ja laitteiden asennuksen sekä käytännön koulutuksen.

Kysy lisää
Arttu Lammensalo
Projekti-insinööri
+358 40 846 9086
arttu.lammensalo(at)novarbo.fi

 

Miksi vertikaaliviljely on energiatehokasta viljelyä?

Ylimääräinen lämpöenergia varastoidaan ja se voidaan uudelleen käyttää järkevästi. Ruokahävikkiä ja kuljetusta voidaan vähentää tuomalla tuotanto lähelle kuluttajaa, mikä vähentää myös tuotannon hiilijalanjälkeä. Sen lisäksi kasvuston haihduttama suuri määrä vettä otetaan talteen ilmasta ja palautetaan kastelujärjestelmään. 

Energiavirtoja voidaan ohjata siten, ettei arvokkaita resursseja mene hukkaan. Valaistus suunnitellaan aina viljelykasvin tarpeiden mukaisesti ja valitsemalla markkinoiden parhaat ja energiatehokkaimmat LED-valaisimet.

 

Vertikaaliviljelyn hyvät puolet eli menestyksen osatekijät

 

Vertikaaliviljely mahdollistaa räätälöidyt ratkaisut

 

Novarbo Growisor -ohjelmiston avulla viljelijä pystyy optimoimaan kasvutekijöitä täysin automatisoidussa laitoksessa. Growisor mahdollistaa tuotannon pitkän aikavälin suunnittelun ja järjestelmän langattoman etäseurannan. 

Konseptimme teknisille ratkaisuille on myönnetty useita patentteja ja lisää patentteja on vireillä. Toimitamme vertikaaliviljelyyn avaimet käteen –ratkaisuja, jotka sisältävät laitteiston suunnittelu- ja asennustyön sekä käyttökoulutuksen. Mittakaava ja automaation taso ovat aina asiakkaan päätettävissä.

 

Lue lisää esitteestä (pdf)

 

Ole yhteydessä meihin jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa, niin voimme yhdessä optimoida ympäristön vertikaaliviljelyyn sopivaksi.

 

Ota yhteyttä! 

Vertikaaliviljely - Energiasyöpöstä energian tuottajaksi

Vähennä hiilijalanjälkeä kääntämällä vertikaaliviljely energiasyöpöstä energian tuottajaksi. Ilmastonhallinta- ja Heat Reuse™ -järjestelmillämme varustettu laitos on energiatehokas tapa viljellä korkealaatuisia kasveja sisätiloissa. Ylimääräinen lämpöenergia varastoidaan ja se voidaan uudelleen käyttää järkevästi.

Ruokahävikkiä ja kuljetusta voidaan vähentää tuomalla tuotanto lähelle kuluttajaa, mikä vähentää myös tuotannon hiilijalanjälkeä. Kasvuston haihduttama suuri määrä vettä otetaan talteen ilmasta ja palautetaan kastelujärjestelmään. Novarbo Growisor -ohjelmiston avulla viljelijä pystyy optimoimaan kasvutekijöitä täysin automatisoidussa laitoksessa. Growisor mahdollistaa vertikaaliviljelyssä tuotannon pitkän aikavälin suunnittelun ja järjestelmän langattoman etäseurannan.

Räätälöidyt ratkaisut eri ympäristöihin vertikaaliviljelyssä

Novarbo vertikaaliviljelykonseptin avulla voidaan vastata monenlaisiin haasteisiin, ja optimoida tuotanto aina asiakkaan tarve ja ympäristö huomioon ottaen.

Energiavirtoja voidaan ohjata siten, ettei arvokkaita resursseja mene hukkaan. Valaistus suunnitellaan aina viljelykasvin tarpeiden mukaisesti ja valitsemalla markkinoiden parhaat ja energiatehokkaimmat LEDvalaisimet.

Oletpa sitten perustamassa uutta toimintaa tai laajentamassa olemassa olevaa tuotantoa, ratkaisumme avulla menestyt. Tarjoamme vertikaaliviljelyyn kokonaisratkaisun avaimet käteen -periaatteella, joka sisältää suunnittelun ja laitteiden asennuksen sekä käytännön koulutuksen.

Novarbolla on yli kymmenen vuoden kokemus kasvihuoneteknologiasta ja teknologioillemme on myönnetty useita patentteja.
 

Ainutlaatuinen Vertical Farming –konsepti  

Kehittämämme ainutlaatuinen kerrosviljelykonsepti yhdessä lämmöntalteenoton kanssa muodostavat energiatehokkaan kokonaisuuden ja kerrosviljely muuttuu ”energiasyöpöstä” energian tuottajaksi.

Vertikaaliviljelyn edistyksellisyys

Automaatio– Heat Reuse™ – Ilmastonhallinta - Suorituskyky
Novarbo vertikaaliviljely -järjestelmä perustuu täyteen automaatioon asiakkaan haluamassa laajuudessa sekä kokonaistehokkuuteen. Konseptin nerokkuus piilee dynaamiseen ympäristöön mukautuvassa, älykkäässä ilmastonhallintatekniikassa. Ympäristön seuranta ja hallinta viljelyn jokaisessa vaiheessa on viljelijän ulottuvilla langattomasti. Premium-luokan kasvintuotanto on mahdollista hyvin monenlaisissa paikoissa ja lähes millä kasvilla tahansa.

 

Edut ja hyödyt

TEHOKAS TUOTANTO VUODEN YMPÄRI 

 • Korkea ja tasainen sato ympäri vuoden 
 • 500-1300 kasvia/m2/vuosi

PREMIUM TUOTE

 • Jopa 30 % korkeampi tuotteen arvo laadun ansiosta
 • Huippulaatu, pienempi hiili jalanjälki

TAIMITUOTANTO

 • Kapasiteetin tehostaminen
 • 4500-40000 kasvia/m2/vuosi (Ø60 - Ø15 mm ruukuissa) 

AUTOMAATIO

 • Kasvit liikkuvat automaattisesti
 • Matalat työvoimakustannukset
 • Etäkäyttö
   

HEAT REUSE JA KIERTOTALOUS

 • Energiatehokas ilmastonhallinta
 • Ylimääräisen energian hyödyntäminen
 • Lämmitysinvestoinnit voidaan välttää 

SIJAINTI JA RESURSSIT

 • Viljele missä vaan
 • Vältä resurssien niukkuus 
 • Hyödynnä olemassa olevat rakennukset